2009-08-31

Sju har fått sin första svenskaläxa. I instruktionen från fröken står det att de gått igenom begreppet synonym. Men när jag frågar sju så kommer han inte riktigt ihåg.
Vi frågar storebrorsorna säger jag. och frågar tio, som svarar glatt:
Nää! men jag vet vad anonym är!!
-Det vet jag också skriker tretton från sitt rum!
Vi fnissar. Och sju blir väldigt stolt. Över sin jättesvåra läxa.

2009-08-29

Klockan 20.36 är allt bra

Idag har jag möblerat om hela dagen. Flyttat den ena saken från det ena hörnet till det andra. Och den andra saken från den andra hörnet till det ena. Det blev bra. Jättebra. Och jag känner mig nöjd. Jättenöjd.
Gardinerna åkte ner till exempel. Nu faller löven snart och då vill jag kunna njuta den milsvida utsikten. Och tio och sju fick en egen skrivbordshörna. Det behöver dom faktiskt. Sen fixade jag en brasa. Trots att jag inte har någon. Bättre att göra det bästa av det man har. Än att sura över det man inte har. Tänkte jag. Typ. eller nåt. Och nu dricker jag kaffe. Och här är lugnt och skönt. Alla verkar nöjda. Jag har det bra. Just nu känns det riktigt bra. Klockan är 20.36. Allt är bra.


2009-08-23

Har haft en ljuvlig helg....


...på alla möjliga vis. Och kan nog ganska säkert säga att jag tog sommarens sista dopp idag.

2009-08-18

...tänder ljus, serverar kvällsgröt. Och försöker tänka positivt.

2009-08-15

...ställer in mig på... att inställa mig...och funderar inte längre på att ställa in

2009-08-11

Inget är väl så ljuvligt..

...som en svensk insjö i skymningen. Nattliga sensommarbad. Mmm...






2009-08-02

45 minuter...

in på dag 14 inser jag att ungarna, min familj, själva huvudpoängen med allt. Flyttar ut ikväll. Kvar blir bara jag och katten.
Och imorgon ska jag gå till jobbet.

2009-08-01

Semester dag 13...

...är en lördag vilket väl egentligen betyder att semestern är slut. För den här gången. Idag är en slappardag. Vi stannar hemma, äter Geisha och bakar kladdkaka.
Snart tretton har influensasymtom så det är lite sjukläge. Tre barn tjafsar framför datorn. Skriker på mamma i behov av medlingshjälp. Själv ligger jag på sängen och låtsats som om jag inte hör. Istället lyssnar jag på dagens sommarpratare i P1.
Så hann jag med det också i sommar. I alla fall en gång.