2007-04-21

Ledig dag

Ledig. Maken har återvänt efter en hel vecka utomlands. Skönt att vara fler än jag som kan hjälpa till tandborstandet. Och vuxensällskap.
Idag är de stora grabbarna på innebandy. Fem och jag följde med in till stan för att köpa skor. Hela familjen lunchade på Pizza Hut, Götgatan. Kostnad: 415 kronor...
På pendeln träffade vi en alkoholiserad pratglad gammal man som oavbrutet upprepade för barnen att det var viktigt med mammor. För det är mammorna som bestämmer.
-Papporna betalar, men mammorna lagar mat och bestämmer slog han fast.
Barnen satt nervöst lyssnande men kommenterade när vi gått av tåget.
- Hos oss betalar båda, pappa lagar all mat och mamma städar, sa tio.
Jämlikt så det förslår...
Fem och jag gick och shoppade skor sen. Väl hemma slumrade jag en stund ute i solen. Med fleece och filt. Det är soligt men inte särskilt varmt.
Fem kommer ut och konverserar. Han har himla mycket intressant att berätta. Hela tiden pratar han. Om det ena och det andra. Idag kommer han in på olika yrkesgrupper och vad det är de egentligen gör.
- Poliser låser in tjuvar i fängelse men det kan inte ambulansen göra för ambulansen skjutsar in människorna till sjukhuset istället. Snickare bygger hus och dagisfröknar säger till om barnen retas eller slåss.
-Vad gör skolfröknar då ? undrar jag.
- Hmm, skolfröknar ...nej dom har jag faktiskt ingen aning om vad dom gör.

Inga kommentarer: